Quantcast
Viteza cu care circulă un gând în creier | Tehnica de aur care te ajută să ai succes în tot ce faci - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Viteza cu care circulă un gând în creier | Tehnica de aur care te ajută să ai succes în tot ce faci

Creierul uman adăpostește o serie de mistere fascinante, care, dacă le dezvăluim, ne pot ajuta să înțelegem mai bine identitatea noastră, comportamentul nostru și motivațiile care stau la baza acțiunilor noastre. Cu toate acestea, unele dintre aceste secrete au fost cercetate îndeaproape și astăzi avem acces la informații valoroase în acest domeniu.

Înainte de toate, să definim conceptul de „gând”. Gândul este cunoscut ca fiind activitatea mentală care se întinde de la primirea informației senzoriale până la momentul în care inițiem o acțiune.

Când ne punem întrebarea „Cât de rapid este gândul?”, trebuie să avem în vedere că gândurile variază în timp și în funcție de diverse criterii.

În mod obișnuit, un individ are în medie între 60.000 și 80.000 de gânduri pe zi, iar surprinzător, aproximativ 80% dintre acestea sunt de natură negativă, în timp ce 95% sunt gânduri repetitive. Acest lucru explică în mare măsură de ce mulți dintre noi se confruntă cu anxietate și atacuri de panică din ce în ce mai frecvente.

Totuși, nu toate gândurile negative sunt disfuncționale. De exemplu, teama de a pică la un examen poate duce la învățare, iar teama de a lăsa gazul deschis poate determina o întoarcere pentru a-l închide. Cu toate acestea, studiile arată că în aproximativ 97% din cazuri, preocupările noastre sunt adesea nefondate sau exagerate, deoarece au la bază o atitudine pesimistă și negativă, a explicat psihologul Mihai Copăceanu conform DCNews.

Procesul de gândire are loc intern și se bazează pe interacțiunile complexe dintre neuroni în cadrul sistemului nervos central. Tehnologii precum imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) și electroencefalograma ne permit să observăm zonele active în timpul diferitelor procese mentale și modul în care informația circulă în sistemul nervos.

Conform cercetătorilor, cea mai bună metodă de a măsura viteza și eficiența gândirii se bazează pe timpul de reacție, care oferă indicii cu privire la cât de eficientă este primirea și interpretarea unei informații senzoriale, precum și decizia luată în urma acelei informații, împreună cu acțiunea care urmează.

Uneori, acțiunile noastre par atât de rapide încât avem impresia că se desfășoară simultan cu gândurile care le determină. Cu toate acestea, există o diferență între momentul în care acționăm și momentul în care credem că acționăm. Există teorii care susțin că oamenii își măsoară durata acțiunii în funcție de momentul deciziei, adesea confundându-le.

În orice caz, din punct de vedere teoretic, un gând obișnuit nu necesită mai mult de 150 de milisecunde pentru a fi procesat și pentru a genera o acțiune ulterioară, conform cercetărilor, așa cum a fost raportat pe mashable.com.

O tehnică valoroasă care te poate ajuta să obții succes în toate domeniile este să îți folosești mintea în mod eficient, orientând energia ta și folosind timpul în favoarea ta. Alege un minut din cele 1.440 disponibile într-o zi și creează-ți scenariul propriei tale reușite, gândindu-te la obiectivele tale, motivația ta, schimbările pe care le poți face și locurile în care îți dorești să ajungi în viață. Ignoră gândurile inutile, organizează-ți gândirea și lasă în urmă invidia, prejudecățile și critica la adresa altora, bucurându-te de ceea ce poți realiza cu propriile tale resurse.

Repetă acest proces zilnic și vei observa cum lucrurile care păreau odată obstacole devin acum oportunități favorabile pentru îndeplinirea dorințelor și nevoilor tale, conform recomandării psihologului sportiv Andreas Hniatiuc, conform lpin.ro.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
050

Comments are closed.