Quantcast
Uleiul de salvie este recomandat tuturor femeilor trecute de 40 de ani. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Uleiul de salvie este recomandat tuturor femeilor trecute de 40 de ani. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate

La vârsta de 40 de ani, experimentați o serie de schimbări fizice, psihologice și emoționale.

Există anumite semne ale îmbătrânirii care se manifestă în corpul dumneavoastră, cum ar fi stresul, bufeurile și o memorie redusă.

De-a lungul multor ani, uleiul de salvie a fost folosit pentru a atenua simptomele neplăcute care apar în timpul menopauzei. Prin urmare, dacă sunteți o femeie de peste 40 de ani, acest articol vă poate fi de ajutor, deoarece vom explora 8 beneficii ale uleiului de salvie și vă vom oferi sfaturi despre modul de utilizare a acestui ulei:

Reglează hormonii:

Uleiul de salvie conține fitoestrogeni, care sunt estrogeni din plante. Aceștia sunt cunoscuți ca fitoestrogeni naturali și joacă un rol esențial în reglarea nivelului de estrogen și în menținerea sănătății uterului. Pe măsură ce îmbătrânim, suntem expuși unui risc crescut de cancer, așa că este crucial să menținem un uter sănătos pentru a reduce riscul de cancer ovarian sau de sân.

Nivelurile ridicate de estrogen pot cauza diverse probleme de sănătate, cum ar fi infertilitatea, chisturile ovariene sau cancerul legat de estrogen.

O dietă bogată în estrogeni poate influența în mod semnificativ acest aspect. Utilizând acest ulei esențial, puteți menține nivelul optim de estrogen. Un studiu din 2004 sugerează că acest ulei poate fi folosit ca remediu natural pentru depresie, deoarece poate reduce nivelul de cortizol cu până la 36%.

Pentru a vă regla nivelul hormonal și starea de spirit, pur și simplu deschideți sticla și inhalați uleiul de salvie.

Reducerea durerilor menstruale:

Uleiul de salvie are capacitatea de a ameliora simptomele sindromului premenstrual, cum ar fi schimbările de dispoziție, crampele, balonarea și pofta de mâncare exagerată. Acționează ca un antispastic și reduce frecvența spasmelor și contracțiilor din uter. De asemenea, poate calma impulsurile nervoase și ameliora durerile de stomac și durerile de cap.

Universitatea Oxford Brooks a efectuat un studiu care a demonstrat că uleiul de salvie în aromaterapie poate reduce durerea fizică, anxietatea și frica la femeile aflate în travaliu. Pentru a ameliora durerile menstruale, diluați 4 picături de ulei de salvie în ulei de nucă de cocos sau jojoba și aplicați acest amestec pe zona afectată.

Combaterea infecțiilor:

Un studiu din 2015 a arătat că acest ulei esențial poate trata eficient rănile și infecțiile pielii atunci când este aplicat local. Are proprietăți antiseptice și antimicrobiene și poate lupta împotriva bacteriilor. Cu toate acestea, nu ar trebui să aplicați prea mult pe o rană deschisă. Vă recomandăm să utilizați doar 5 picături.

Reducerea stresului:

Stresul este foarte frecvent la vârsta de 40 de ani, indiferent dacă cauzele sunt legate de locul de muncă sau de problemele din viața de familie. Uleiul de salvie poate îmbunătăți starea mentală și poate reduce frica și anxietatea. De asemenea, poate fi folosit pentru a trata depresia.

Pentru a crea o mixtură de reducere a stresului, amestecați 6 picături de ulei de salvie cu 2 picături de ulei de portocale sau tămâie.

Îmbunătățirea sănătății pielii:

Uleiul de salvie conține acetat de linalil, un nutrient natural, care poate reduce erupțiile cutanate, inflamațiile, previne acneea și reglează producția de sebum. Pentru a reduce ridurile și a hidrata pielea, puteți utiliza acest ulei hidratant. Doar amestecați cantități egale de ulei de salvie cu ulei de nucă de cocos sau ulei de jojoba.

Protejarea sistemului digestiv și a nivelului de colesterol:

Având în vedere factorii care pot crește secreția de suc gastric și bilă, uleiul de salvie poate accelera metabolismul și reduce balonarea, indigestia, crampele și disconfortul abdominal. De asemenea, ajută la absorbția de minerale și poate susține mișcările intestinale sănătoase, tratează ulcerul și reduce constipația.

Uleiul de salvie are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice, putând proteja sistemul cardiovascular și scădea nivelul de colesterol. Pentru a utiliza uleiul în acest scop, îmbibați o compresă caldă cu 5 picături de ulei de salvie. De asemenea, puteți aplica ulei pe abdomen și masați ușor.

Îmbunătățirea circulației sanguine:

Uleiul de salvie accelerează metabolismul, contribuind la transportul mai mult oxigen către mușchi și organele vitale. Mai mult decât atât, poate relaxa creierul și arterele, reducând astfel tensiunea arterială.

Pentru a crea propria mixtură de ulei de salvie, amestecați 6 picături de ulei de salvie, 6 picături de ulei de trandafir, 3 picături de ulei de scorțișoară și 12 picături de ulei de mandarine. Puneți amestecul într-o sticlă cu pulverizator, umpleți cu apă și pulverizați pe corp.

Ajută la un somn odihnitor:

Uleiul de salvie poate combate insomniile și poate îmbunătăți calitatea somnului datorită proprietăților sale antistres și sedative. Pentru a crea propriul balsam de ulei de salvie, amestecați 10 picături de ulei de salvie, 10 picături de ulei de lavandă, ½ ceașcă de ulei de nucă de cocos, ½ ceașcă de ceară de albine și ½ ceașcă de ulei de măsline într-un castron.

Amestecați bine, lăsați să se odihnească timp de 10 minute și transferați-l într-o cutie ermetică.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
075

Comments are closed.