Quantcast
Trei zodii care încep noi relații în luna noiembrie. Nativii vor cunoaște dragostea adevărată - Ai Sănătate
Lifestyle

Trei zodii care încep noi relații în luna noiembrie. Nativii vor cunoaște dragostea adevărată

Ficatul este un organ integral al corpului, îndeplinind peste 500 de funcții importante. Ficatul ajută la descompunerea alimentelor pe care le consumi pentru a le transforma în energie și elimină, de asemenea, toxinele din sângele tău. O problemă cu ficatul poate însemna o problemă pentru sănătatea ta în ansamblu. Una dintre aceste condiții este boala ficatului gras, care este cauzată de acumularea de grăsime în ficat.

În cele mai multe cazuri, boala ficatului gras, cunoscută și sub denumirea de boala ficatului gras non-alcoolic, nu prezintă simptome în stadiile incipiente. Pe măsură ce boala evoluează, pot apărea semne în întregul corp.

Boala ficatului gras se dezvoltă în patru etape, iar a patra și ultima etapă se numește ciroză. Ciroza este o cicatrizare a ficatului cauzată de deteriorarea continuă pe termen lung a ficatului, conform NHS UK.

Unele persoane cu ciroză hepatică pot observa patru modificări ale pielii. Acestea includ:

Mâncărimea pielii

Îngălbenirea pielii și a ochilor
Linii roșii mici pe piele deasupra nivelului taliei
Vânătăi ușoare
Alte semne ale cirozei hepatice

Pe lângă aceste semne pe piele, o persoană poate experimenta și următoarele simptome:

Oboseală

Pierderea poftei de mâncare
Pierdere în greutate
Grețuri și vărsături
Durere în zona ficatului
Epistaxis frecvent sau sângerare gingivală
Pierderea părului
Febra și atacurile de tremur
Umflarea picioarelor, gleznelor, picioarelor și abdomenului

Este important să consulți medicul dacă experimentezi oricare dintre simptomele menționate mai sus.

Există mai mulți factori de risc care te pot expune unui risc mai mare de a dezvolta boala ficatului gras. Aceștia includ obezitatea sau supraponderalitatea, diabetul de tip 2, rezistența la insulină, cum ar fi în sindromul ovarelor polichistice, tiroida subactivă, tensiunea arterială crescută, colesterolul ridicat, sindromul metabolic, vârsta peste 50 de ani și fumatul.

Daunele cauzate de ciroză sunt severe și nu pot fi inversate. Dacă nu este tratată la timp pentru a încetini progresia, poate deveni atât de extinsă încât ficatul tău încetează să mai funcționeze. Acest lucru se numește insuficiența hepatică, care poate fi fatală. Cu toate acestea, de obicei, este nevoie de ani pentru ca boala să ajungă în această etapă. Obținerea unui tratament la timp este esențială pentru a-ți îmbunătăți șansele.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
079

Comments are closed.