Quantcast
Reteta veche pentru hipertensiune arterială și colesterol mare - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Reteta veche pentru hipertensiune arterială și colesterol mare

Băutură cu lămâie și ghimbir pentru sănătatea cardiovasculară:

Ingrediente:

1 rădăcină de ghimbir proaspătă (aproximativ 5 cm)
1 lămâie (de preferință bio, pentru a evita pesticidele)
1 litru de apă
Miere (opțional, pentru îndulcire)
Instrucțiuni:

Spălați și curățați ghimbirul: Curățați și tăiați rădăcina de ghimbir în felii subțiri sau cuburi mici. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante.

Tăiați lămâia: Spălați bine lămâia și tăiați-o în felii subțiri, păstrând coaja, deoarece aceasta conține substanțe nutritive benefice.

Prepararea băuturii: Puneți ghimbirul tăiat și feliile de lămâie într-un vas. Adăugați apăa și aduceți la fierbere. După ce a fiert, reduceți căldura și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute.

Infuzie: După ce ați fiert amestecul, acoperiți recipientul și lăsați-l să stea timp de încă 10-15 minute, permițând astfel substanțelor benefice să se elibereze în apă.

Filtrare și servire: Filtrați băutura pentru a îndepărta bucățile de ghimbir și lămâie. Puteți adăuga miere pentru îndulcire, dacă doriți.

Consum: Bea o cană din această băutură de două ori pe zi, preferabil înainte de mese. Această combinație de ghimbir și lămâie poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și la gestionarea nivelurilor de colesterol.

Este important de menționat că această băutură nu înlocuiește tratamentul prescris de medicul dumneavoastră. Înainte de a începe orice regim alimentar sau de a lua suplimente, consultați întotdeauna un profesionist în domeniul sănătății.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
049

Comments are closed.