Quantcast
Recomandat femeilor de peste 40 de ani. Este eficient, absolut natural si e mai ieftin decat orice crema antirid - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Recomandat femeilor de peste 40 de ani. Este eficient, absolut natural si e mai ieftin decat orice crema antirid

Problema apariției liniilor fine și a ridurilor în zona ochilor afectează în special femeile cu vârsta peste 40 de ani. Cu trecerea timpului, pielea își pierde elasticitatea, ceea ce conduce la formarea ridurilor și influențează aspectul estetic al feței.

Cu toate acestea, există soluții eficiente împotriva acestor semne ale îmbătrânirii, iar în acest articol vom discuta despre una dintre ele.

Uleiul de argan nu este benefic doar pentru consumul intern, deoarece are capacitatea de a reduce inflamațiile gastrice și de a regla nivelul colesterolului din sânge. Pe lângă aceste beneficii, uleiul de argan oferă numeroase proprietăți pe care le poți utiliza pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic.

Acest ulei are capacitatea de a reduce semnificativ apariția ridurilor din jurul ochilor, dar devine și mai eficient când este combinat cu vitamina E.

Compoziția principală a uleiului de argan include o gamă variată de acizi grași, printre care putem menționa acidul oleic, acidul alfa-linoleic, acidul palmitic, acidul stearidonic, acidul linoleic și acidul miristic.

Uleiul de Argan și beneficiile sale pentru corp

Uleiul de argan este cunoscut pentru conținutul său bogat în vitamina E, care este unul dintre cele mai ridicate din toate alimentele.

Cu o compoziție bogată în acizi grași nesaturați, precum Omega 3, Omega 6 și Omega 9, uleiul de argan este asemănător uleiului de măsline. Cu toate acestea, uleiul de argan se remarcă printr-o concentrație mai mare de acid linoleic și de tocoferoli, care sunt variante ale vitaminei E cu puternice proprietăți antioxidante, ajutând la combaterea radicalilor liberi și reducerea procesului de oxidare celulară. Uleiul de argan conține de până la 10 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline.

Uleiul de argan poate fi folosit în salatele de crudități proaspete de primăvară pentru a adăuga o notă subtilă de nucă, dar poate fi și un ingredient benefic în diverse preparate culinare, precum peste, cartofi dulci, supe și chiar deserturi.

Dacă dorești să scapi de aspectul neplăcut al ridurilor din jurul ochilor, iată ce ai nevoie:

5 capsule de vitamina E
50 ml de ulei de argan
Ce faci mai departe:

Amestecă uleiul de argan cu conținutul capsulelor până obții un mix omogen. Înmuiă două dischete de bumbac în această soluție și aplică-le pe zona afectată de riduri.

Lasă remediu să acționeze timp de 15 minute, după care îndepărtează dischetele și masează ușor zona cu degetele.

Se recomandă să faci această procedură în fiecare seară înainte de culcare, astfel rezultatul va fi unul mai bun și mai rapid.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
0104

Comments are closed.