Quantcast
Prof. Vlad Ciurea: aceasta este băutura cu care trebuie să ne începem dimineața - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Prof. Vlad Ciurea: aceasta este băutura cu care trebuie să ne începem dimineața

Profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea a condus Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni timp de zece ani și a dedicat cincizeci de ani din viața sa acestei instituții medicale. Acest neurochirurg remarcabil a efectuat aproape 23.000 de intervenții chirurgicale la nivelul creierului, dintre care 17 ani i-a dedicat exclusiv copiilor, cel mai mic pacient având doar două zile de viață.

El promova un stil de viață sănătos, subliniind importanța unor obiceiuri matinale benefice. În fiecare dimineață, susținea că ar trebui să ne trezim devreme, să deschidem ferestrele pentru a ne înviora cu aer curat și să efectuăm exerciții simple de respirație. Apreciind aerul proaspăt din Siberia ca o resursă valoroasă, Ciurea încuraja inspirația profundă pentru a oxigena creierul și corpul. De asemenea, sugera consumul a două pahare de apă la temperatura camerei, primul pentru a stimula tractul digestiv și al doilea pentru a revigora circulația sângelui.

Ciurea sublinia importanța unei alimentații sănătoase, bogată în nutrienți esențiali, precum carnea slabă de curcan și pește, și evita grasimile nesănătoase. El menționa că creierul are o preferință pentru dulce, dar avertiza cu privire la excesul de zahăr, care poate avea efecte nocive asupra organismului.

Medicul recomanda un prânz ușor pentru a evita suprasolicitarea stomacului, susținând că creierul are perioade de maximă activitate între 10.00 și 12.00 și între 16.00 și 18.00. În cazul oboselii, sugera consumul moderat de cafea. În concluzie, sublinia importanța menținerii unei diete echilibrate și a unui stil de viață activ pentru sănătatea creierului.

Ciurea punea un accent deosebit pe faptul că zâmbetul este cel mai bun prieten al creierului și că trebuie să căutăm bucuria în viață, să ne menținem mintea activă și să facem exerciții pentru creier, cum ar fi cuvinte încrucișate sau puzzle-uri. Totodată, sublinia importanța mișcării și a dansului în menținerea sănătății mentale.

El avertiza cu privire la creșterea epuizării nervoase în zilele noastre, cauzată de solicitările excesive la adresa sistemului nervos și sublinia că alimentația inadecvată, lipsa somnului și consumul de alcool și tutun pot duce la accidente vasculare cerebrale, care devin din ce în ce mai frecvente, chiar și în rândul tinerilor. Profesorul Ciurea a pledat pentru o viață mai echilibrată și sănătoasă pentru a proteja sănătatea creierului nostru prețios.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
032

Comments are closed.