Quantcast
Planta care înlocuieşte cafeaua, curăță ficatul şi îmbunătățește starea de spirit - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Planta care înlocuieşte cafeaua, curăță ficatul şi îmbunătățește starea de spirit

Proprietățile sale curative sunt cunoscute încă din Antichitate. Băutura din această plantă poate înlocui cu succes cafeaua şi are multiple beneficii pentru sănătate.

Dacă sunteți în căutarea unor alternative pentru înlocuirea cafelei, care vă pot oferi energie și starea de bine, avem vești pozitive. Există o plantă din care puteți prepara o băutură cu compoziție biochimică benefică pentru organismul uman.

Această plantă este cicoarea, recunoscută pentru proprietățile sale unice de vindecare. De-a lungul secolelor, cicoarea a fost cultivată și folosită în medicina tradițională. Ea reprezintă o alternativă excelentă la cafea, deoarece are o culoare și un gust asemănătoare.

Cafeaua de cicoare, un remediu natural pentru problemele renale, digestive și hepatice
În plus față de gustul său plăcut, cicoarea este cunoscută ca un remediu natural pentru afecțiunile renale, digestive și hepatice. Consumul regulat al acestei băuturi protejează celulele din tractul digestiv împotriva factorilor dăunători și ajută la prevenirea dezvoltării proceselor tumorale.

Cicoarea conferă vitalitate și îmbunătățește starea de spirit. De asemenea, are un efect mai degrabă calmant decât stimulant. Vitaminele B1, B2 și triterpenele ajută la transformarea alimentelor în energie, la descompunerea grăsimilor și la accelerarea proceselor metabolice, contribuind astfel la pierderea în greutate.

Cafeaua de cicoare îmbunătățește digestia și previne constipația
Cicoarea este, de asemenea, cunoscută pentru efectele sale curative asupra sângelui și ficatului. De asemenea, reglează nivelul glicemiei, fiind recomandată persoanelor cu diabet și obezitate. Cafeaua de cicoare îmbunătățește digestia și reduce constipația.

Studiile au arătat că inulina din rădăcina cicorii reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor.

Alte beneficii ale cicorii includ:

Stimularea producției de bilă
Fortificarea sistemului imunitar
Proprietăți antibacteriene și antifungice
Reducerea ritmului cardiac și combaterea tahicardiei
Beneficii pentru ficat
Eliminarea paraziților intestinali
Valori nutriționale pentru 60 g de cicoare:

Calorii: 44
Proteine: 0,8 g
Carbohidrați: 10,5 g
Fibre: 0,9 g
Vitamina B6: 7% din doza zilnică recomandată
Vitamina C: 5% din doza zilnică recomandată
Acid folic: 3% din doza zilnică recomandată
Cum se prepară cafeaua de cicoare
Rădăcinile de cicoare sunt scoase din pământ, spălate, uscate, mărunțite și apoi coapte la cuptor. Pulberea obținută din rădăcina de cicoare se fierbe apoi, asemenea cafelei. De asemenea, puteți găsi cicoare gata preparată în comerț, pe care trebuie doar să o fierbeți.

Ingrediente pentru cafeaua de cicoare
Pentru început, puteți folosi jumătate de linguriță de cicoare pentru o ceașcă de apă, ajustând cantitatea în funcție de gustul dumneavoastră.

Contraindicații pentru cafeaua de cicoare
Cu toate beneficiile sale pentru sănătate, există și situații în care consumul de cicoare trebuie evitat.

Persoanele alergice la polenul de mesteacăn pot dezvolta, de asemenea, alergie la cicoare și ar trebui să oprească consumul acesteia dacă prezintă simptome specifice de alergie și să consulte un medic.
Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de cicoare, deoarece poate provoca sângerări sau avort spontan.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
065

Comments are closed.