Quantcast
Picioarele umflate pot prevesti un infarct. Mergi la medic daca inflamația persistă - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Picioarele umflate pot prevesti un infarct. Mergi la medic daca inflamația persistă

Umflarea picioarelor nu trebuie tratată cu ușurință, deoarece poate fi un indiciu al unor afecțiuni medicale grave, inclusiv riscul de infarct miocardic. Această condiție, cunoscută în termeni medicali drept edem, poate fi provocată de diverse motive, inclusiv statul îndelungat în picioare, consumul ridicat de sare, obezitatea, sarcina sau vârsta avansată. Cu toate că aceste cauze pot părea neînsemnate, edemul poate fi, de asemenea, un semnal de alarmă pentru probleme serioase de sănătate, precum insuficiența cardiacă, renală, afecțiuni hepatice, tromboza venoasă profundă sau insuficiența venoasă cronică.

O problemă cardiacă serioasă, precum insuficiența cardiacă, poate fi indicată de umflarea picioarelor, aceasta fiind o situație în care inima nu mai funcționează eficient, ducând la acumularea de lichid în membre. Acest semn nu ar trebui neglijat, deoarece poate prefigura evenimente critice, inclusiv un atac de cord.

Este important să fii atent și la alte simptome care, împreună cu edemul, pot sugera o afecțiune cardiacă: dificultăți în respirație, oboseală excesivă, palpitații, durere în piept, amorțeală sau slăbiciune în membre, tuse persistentă sau suierături la respirație. Prezența acestor simptome necesită consult medical urgent.

În cazul în care te confrunți cu umflături frecvente ale picioarelor fără o cauză imediată evidentă, este crucial să soliciți sfatul unui medic. Acesta poate sugera efectuarea unor teste, precum analize de sânge, ecocardiograme sau imagistice, pentru a identifica motivul edemului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
026

Comments are closed.