Quantcast
Medicul Monica Pop: Aceasta vitamina trebuie luata toata viata - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Medicul Monica Pop: Aceasta vitamina trebuie luata toata viata

Despre importanța vitaminei D3 și beneficiile sale pentru sistemul imunitar a vorbit recent medicul oftalmolog Monica Pop, subliniind că această vitamină ar trebui administrată permanent de-a lungul vieții.

Dr. Pop a evidențiat că mulți români se confruntă cu un sistem imunitar slăbit, adesea din cauza unui stil de viață dificil, a stresului zilnic și a unei alimentații inadecvate.

Din experiența sa, a amintit sfatul primit în timpul facultății de la un medic mai în vârstă, care a subliniat importanța consumului de proteine înainte de a părăsi locuința, pentru a asigura o bună funcționare a leucocitelor, componente cheie ale sistemului imunitar.

Punctul central al discuției a fost vitamina D3, despre care Dr. Pop a afirmat că este esențială pentru întărirea sistemului imunitar. Conform ei, majoritatea populației are un deficit de vitamina D3, ceea ce crește susceptibilitatea la diverse afecțiuni. Recomandarea sa pentru un tratament eficient de fortificare a imunității include:

Isoprinosine: 3 comprimate pe zi, o cutie.

Vitamina A: 2 capsule pe săptămână sau 1-2 ml consumat din soluția de Vit A.

Vitamina D3: În funcție de deficitul fiecărei persoane, doza variază între 3000-5000 u zilnic, putând ajunge la 8000-10000 u/zi.

După această cură de o lună, Dr. Pop sugerează continuarea cu cel puțin 2-3000u de Vitamina D3 zilnic și recomandă o verificare periodică a nivelurilor din sânge, cel puțin anual.

În încheiere, medicul a reiterat importanța consumului de proteine înainte de a ieși din casă, pentru a activa mecanismul de apărare al organismului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
0121

Comments are closed.