Quantcast
Ingredientul sanatos care taie pofta de dulce, conform medicului Vlad Ciurea - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Ingredientul sanatos care taie pofta de dulce, conform medicului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a detaliat despre un ingredient miraculos ce poate inhiba pofta de dulce, aducând și beneficii notabile organismului nostru. Acest ingredient sănătos și delicios stimulează creierul, oferind o senzație de bine, și poate fi inclus în alimentația zilnică în cantități moderate.

Elementul minune la care se referă medicul este mierea, susținând că o linguriță consumată în fiecare zi poate avea efecte remarcabile. Aceeași recomandare se aplică și în cazul ciocolatei, cu mențiunea că varianta neagră, fără adaosuri sau creme, reprezintă cea mai benefică alegere pentru a controla pofta de dulce și pentru a îngriji sănătatea creierului.

Vlad Ciurea evidențiază faptul că mierea, pe lângă capacitatea sa de a diminua dorința de dulce, contribuie la reducerea riscului de boli de inimă și oferă protecție sistemului cardiovascular. De asemenea, subliniază beneficiile mierei în combaterea depresiei și anxietății.

“Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită”, explica Prof. dr. Vlad Ciurea.

Ciocolata neagră, în doze optime, demonstrează eficacitate similară în această privință. Pe de altă parte, medicul subliniază că alimente precum carnea de curcan, peștele slab și fructele de mare pot fi, de asemenea, opțiuni excelente pentru menținerea sănătății creierului și pentru controlul poftelor.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
062

Comments are closed.