Quantcast
Fructul care reface ficatul, regleaza tensiunea, contribuie la scaderea colesterolului si glicemiei! 13 motive pentru a-l introduce in alimentatia ta - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Fructul care reface ficatul, regleaza tensiunea, contribuie la scaderea colesterolului si glicemiei! 13 motive pentru a-l introduce in alimentatia ta

Remediul bazat pe ulei de măsline și smochine uscate este binecunoscut, mai ales în rândul celor care locuiesc în zone apropiate de mare. Acest remediu se dovedește a fi eficient în tratarea numeroaselor afecțiuni de sănătate, precum problemele stomacului, hemoroizii, congestia, nivelul crescut de colesterol, anemia, astmul sau bronșita și chiar infertilitatea.

Unii susțin chiar că acest remediu le-a ajutat să rămână însărcinate.

În acest articol, vom enumera câteva dintre cele mai semnificative motive pentru a integra smochinele în alimentația zilnică. Smochinele sunt un fruct remarcabil, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Smochinele se numără printre alimentele cu cel mai bogat conținut de calciu, reprezentând o alternativă excelentă pentru cei alergici la produsele lactate.

Deoarece au un efect laxativ, smochinele sunt recomandate în dietele de slăbire.

Consumul de smochine contribuie la creșterea nivelului de potasiu, care joacă un rol crucial în reglarea presiunii sanguine. De asemenea, acizii grași Omega-3 și Omega-6 din smochine ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și previn bolile cardiovasculare.

Smochinele uscate sunt considerate cele mai bune fructe uscate datorită conținutului lor bogat de antioxidanți. Un studiu a demonstrat că doar două smochine de dimensiuni medii pe zi adaugă semnificativ antioxidanți în organism.

Smochinele contribuie la crearea unui mediu alcalin în corp, ceea ce ajută la prevenirea bolilor.

Aceste fructe sunt un remediu excelent împotriva stării de oboseală.

Smochinele întârzie apariția semnelor îmbătrânirii și sunt eficiente în tratarea acneei. Puteți obține un amestec zdrobit din câteva smochine proaspete, pe care să-l aplicați pe față timp de 20 de minute și apoi să-l clătiți cu apă călduță.

Studiile au arătat că smochinele pot ajuta în tratamentul pietrelor la rinichi. Puteți fierbe șase smochine într-un ibric și să consumați lichidul zilnic pentru a scăpa de pietrele la rinichi.

Smochinele sunt recomandate și pentru diabetici, deoarece contribuie la reducerea nivelului de insulină.

Pentru a scăpa de constipație, puteți consuma zilnic doar 2-3 smochine uscate înmuiate în miere, timp de o lună.

Triptofanul din smochine ajută la obținerea unui somn profund și odihnitor, fiind recomandate în caz de insomnie.

Smochinele conțin vitamina C, care susține sănătatea pielii, și antioxidanți care contribuie la menținerea unei piele mai sănătoase și strălucitoare.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
0176

Comments are closed.