Quantcast
Dr. Virgiliu Stroescu, despre alimentul minune care previne cancerul - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Dr. Virgiliu Stroescu, despre alimentul minune care previne cancerul

Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie și doctor în medicină, a dezvăluit în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, miercuri seara, efectele impresionante ale unei legume miraculoase care, consumată în timpul postului, poate aduce beneficii notabile în menținerea sănătății, lupta împotriva cancerului și prelungirea vieții.

În cadrul emisiunii, au fost prezentate imagini cu Nicolae Ceaușescu, care, într-o vizită în China, a aflat despre avantajele unui aliment miraculos în combaterea cancerului.

Conform documentelor, Nicolae Ceaușescu ar fi introdus acest aliment în dieta românilor, iar dr. Virgiliu Stroescu a comentat acest demers, explicând efectele uimitoare asupra sănătății. Liderul chinez Kim Ir-sen i-ar fi spus lui Ceaușescu că introducerea soiei în dieta românilor ar putea reduce incidența cancerului cu o treime.

Dr. Stroescu a explicat că soia conține o substanță numită daizeină, genisteină sau glicesteină, trei izoflavonoide care împiedică formarea de noi vase de sânge în jurul tumorilor. Această neoangiogeneză este un proces esențial pentru hrănirea tumorilor, iar soia acționează ca un inhibitor, împiedicând creșterea acestora.

Medicul a detaliat și cele trei etape ale cancerului: inițierea, promovarea și progresia. Soia, prin conținutul său, ajută la împiedicarea dezvoltării în stadiul inițial al cancerului, reducând riscul de formare a micrometastazelor.

Dr. Stroescu a legat aceste informații de puterea postului religios, evidențiind beneficiile abținerii temporare de la consumul de carne animală și promovând hrana vegetală ca opțiune sănătoasă. El a subliniat importanța fibrelor vegetale, considerându-le cheia pentru o dietă echilibrată și menținerea sănătății intestinale.

„Fibrele vegetale sunt niște lanțuri de glucoză care în loc să fie dulci devin rezistente în structura lor și ele formează niște fibre vegetale. Deci glucoza fie face depozite cum este glicogenul, fie face aceste fibre care sunt extraordinar de interesante.

Pe de o parte sunt ca un fel de mop pe unde sunt fibre vegetale. Dacă e să aruncăm aici o sticlă de cerneala o ștergem cu un mop. Toată cerneală intră în fibrele vegetale. Apoi fibrele vegetale ajută ca hrana noastră să meargă 6 metri ca să nu fim constipați.

Deci fibrele au două acțiuni una de epurare și alta mecanică. Ei, toată hrana vegetală are aceste fibre, unele în cantitate mai mare, de exemplu cele care scârție în gură morcovul, ardeiul, ţelina. Fasolea boabe are multe, multe fibre vegetale și sunt fibre vegetale solubile și insolubile. Toate astea vin şi curăță totul”, a spus dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, la Antena 3 CNN.

Astfel, concluzia sa a fost că postul religios și consumul regulat de fibre vegetale reprezintă abordări inteligente pentru menținerea sănătății și prevenirea unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
058

Comments are closed.