Quantcast
Daca rinichii sufera, corpul prezinta aceste 8 semnale de alarma - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Daca rinichii sufera, corpul prezinta aceste 8 semnale de alarma

Rinichii sunt organe esențiale în corpul uman, având un rol crucial în filtrarea toxinelor și a deșeurilor din sânge, reglarea echilibrului electrolitic și controlul tensiunii arteriale. Când rinichii nu funcționează corect, corpul ne trimite anumite semnale. Iată opt simptome care pot indica o problemă renală:

Modificări ale urinei: Modificările frecvente ale urinei, cum ar fi schimbarea culorii, prezența spumei, urinarea frecventă sau rarefiată, sau senzația de arsură la urinare, pot fi semne că rinichii tăi sunt afectați.

Umflături în mâini și picioare: Rinichii afectați pot cauza retenție de lichide, ceea ce poate duce la umflături în mâini, picioare, glezne și față.

Oboseală și slăbiciune generală: Rinichii produc un hormon numit eritropoietină, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge. Când rinichii sunt afectați, producția acestui hormon poate scădea, ducând la anemie și oboseală.

Dureri lombare: Durerea sau disconfortul în zona lombară, în special pe o singură parte, poate fi un semnal că rinichii suferă. Deși există și alte cauze pentru dureri lombare, este bine să nu le neglijezi.

Gust metalic în gură și respirație urât mirositoare: Acumularea de deșeuri în sânge (azotemie) poate cauza un gust metalic în gură sau o respirație cu miros neplăcut.

Frig sau senzații de frig: Când rinichii sunt afectați și anemia se instalează, s-ar putea să simți un frig constant, chiar dacă ești într-un mediu cald.

Dificultăți de concentrare și amețeli: Scăderea funcției renale și anemia pot afecta capacitatea creierului de a se oxigena corespunzător, ducând la dificultăți de concentrare sau amețeli.

Erupții cutanate și mâncărime: Acumularea toxinelor și a deșeurilor în sânge, din cauza funcționării necorespunzătoare a rinichilor, poate afecta sănătatea pielii, ducând la erupții cutanate și senzații de mâncărime.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
045

Comments are closed.