Quantcast
Cum sa-ti pregatesti in doar 15 minute picioarele pentru a arata impecabil - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Cum sa-ti pregatesti in doar 15 minute picioarele pentru a arata impecabil

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient multifuncțional, de încredere, pe care îl avem în majoritatea bucătăriilor. Nu numai că este folosit pentru gătit, dar are și nenumărate beneficii în frumusețe. Într-un timp atât de scurt precum 15 minute, bicarbonatul te poate ajuta să-ți pregătești picioarele pentru a arăta impecabil. Iată cum:

1. Exfoliere naturală:

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural excelent. Pentru a-ți face propriul exfoliant, amestecă 3 părți de bicarbonat de sodiu cu 1 parte de apă, până obții o pastă. Masează picioarele cu această pastă în mișcări circulare timp de 5 minute, punând accent pe zonele aspre sau cu piele moartă. Clătește cu apă caldă.

2. Înmoaie și relaxează:

După exfoliere, prepară o baie relaxantă pentru picioare. Adaugă 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un vas cu apă caldă și înmoaie picioarele timp de 5-7 minute. Bicarbonatul va ajuta la înmuierea pielii și la relaxarea mușchilor obosiți.

3. Deodorizează:

Dacă te confrunți cu mirosuri neplăcute ale picioarelor, bicarbonatul de sodiu este o soluție naturală. După baia pentru picioare, usucă-le bine și aplică o cantitate mică de bicarbonat de sodiu pe talpă. Lasă-l să acționeze timp de 2-3 minute și apoi clătește.

4. Hidratează:

După ce ai exfoliat și înmuiat picioarele, e momentul să le hidratezi. Chiar dacă bicarbonatul de sodiu nu este un hidratant în sine, pregătirea prealabilă a pielii îmbunătățește absorbția cremei hidratante. Aplică o cremă hidratantă sau un ulei natural, cum ar fi uleiul de cocos, pentru a sigila hidratarea și a oferi pielii un aspect mătăsos.

Sfaturi suplimentare:

Asigură-te că bicarbonatul de sodiu pe care îl folosești este de calitate alimentară.

Dacă ai răni deschise sau iritații, evită aplicarea directă a bicarbonatului de sodiu pe aceste zone.

Pentru o aromă plăcută, poți adăuga câteva picături de ulei esențial, cum ar fi lavandă sau eucalipt, în baia pentru picioare.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
064

Comments are closed.