Quantcast
Cum îți CUREȚI plămânii în doar 10 zile. 5 plante care îți redau sănătatea pulmonară - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Cum îți CUREȚI plămânii în doar 10 zile. 5 plante care îți redau sănătatea pulmonară

Cimbru
Cimbrul, fie că este de grădină sau sălbatic, a fost una dintre pietrele de temelie ale farmacopeei europene tradiționale încă din cele mai vechi timpuri – era apreciat de romani pentru numeroasele sale beneficii, la fel ca și majoritatea celorlalte plante medicinale.

Cu un conținut ridicat de timol și flavonoide, cimbrul are reputația de a avea proprietăți antiseptice și antifungice.

În mod tradițional, i se atribuiau numeroase beneficii pentru sănătatea respiratorie, printre care, în special, ameliorarea acceselor de tuse, tratarea durerilor de gât și rolul de expectorant, detoxificând astfel plămânii și ajutându-i pe cei care suferă de astm și alergii să respire mai ușor. Poate fi consumată sub formă de ceai de plante medicinale.

Molid
O rudă a pinului, cu care este adesea confundat, molidul este o alegere populară de pom de Crăciun.

terpenele din molid prezintă un interes deosebit pentru naturopați și fitoterapeuți. Se crede că acești metaboliți au proprietăți antiseptice și expectorante și că ajută la fluidizarea mucusului din plămâni.

Într-adevăr, orice plantă înrudită cu molidul poate fi utilizată în mod egal în fitoterapie în același scop: pinul silvestru, bradul, pinul de Alep și mai ales excelentul pin maritim.

Ceaiul verde
Ceaiul verde are, de asemenea, o reputație excelentă. Acesta are un conținut ridicat de flavonoide antioxidante numite catechine, dintre care una, galatul de epigallocatechin (EGCG), poate contribui în mod specific la reducerea leziunilor pulmonare.

Suplimentul nutritiv Lung Detox conține extracte atât de ceai verde, cât și de scoarță de pin maritim, alături de alți câțiva compuși benefici, cum ar fi superantioxidantul quercetină și N-acetilcisteina (NAC), recunoscută pentru contribuția la protejarea și curățarea organelor respiratorii. Acest supliment a fost formulat special pentru a facilita respirația și pentru a detoxifia plămânii.

Eucaliptus
Arbore mare originar din Australia, eucaliptul conține un ingredient activ numit eucaliptol, utilizat în farmacopeea tradițională pentru tratarea problemelor respiratorii.

Conținând uleiuri esențiale volatile, eucaliptolul poate avea un efect benefic asupra fluidității mucusului din plămâni, îmbunătățind funcția bronhiilor. În mod tradițional, este utilizat fie sub formă de infuzie, fie sub formă de inhalare.

Ghimbir
Ultimul, dar nu cel din urmă în această listă de plante care susțin plămânii este ghimbirul. Ca urmare a unuia dintre cele mai puternice ingrediente active ale sale, gingerolul, această rădăcină uimitoare este utilizată fitoterapeutic în multe moduri.

Puternic antioxidant, se crede că ghimbirul are un efect semnificativ în a ajuta la curățarea și întărirea plămânilor/

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
069

Comments are closed.