Quantcast
Cinci cauze ale durerii în partea stângă a abdomenului - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Cinci cauze ale durerii în partea stângă a abdomenului

Durerea abdominală în partea stângă poate fi un simptom al unei game variate de afecțiuni, de la cele minore până la cele grave. Fiind unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii vizitează medicul, durerea din această zonă poate fi rezultatul mai multor cauze complexe. În cazul în care te confrunți cu această problemă, este important să consulți un medic cât mai curând posibil pentru a identifica sursa problemei și a primi tratamentul adecvat. Iată cinci dintre cauzele comune ale durerii în partea stângă a abdomenului:

Boala diveticulară – Această afecțiune este caracterizată de formarea de pungi mici, numite diverticuli, pe peretele intestinului. Atunci când aceste diverticuli se inflamează sau se infectează, poate apărea durere, de obicei în partea stângă jos a abdomenului. Simptomele includ, de asemenea, senzația de balonare, modificări ale tranzitului intestinal și febră. Un regim alimentar echilibrat și administrarea de antibiotice sunt adesea suficiente pentru tratarea acestei afecțiuni.

Boala inflamatorie intestinală (BII) – BII reprezintă o categorie de afecțiuni cronice, incluzând boala Crohn și colita ulcerativă, care afectează tractul gastrointestinal. Durerea în partea stângă a abdomenului poate fi un simptom comun al acestor boli, însoțită adesea de diaree, sângerare rectală, oboseală și scădere în greutate. Tratamentul poate varia de la administrarea de medicamente antiinflamatoare până la intervenții chirurgicale în cazurile grave.

Boala renală – Problemele renale, cum ar fi pietrele la rinichi sau infecțiile renale, pot provoca, de asemenea, durere în partea stângă a abdomenului. Durerea poate radia către spate sau poate fi însoțită de simptome precum urinare dureroasă sau sângeroasă, greață și febră. Tratamentul poate include administrarea de analgezice, antibiotice sau, în cazurile severe, intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea pietrelor la rinichi.

Boala ovariană – La femei, durerea din partea stângă a abdomenului poate fi cauzată de probleme legate de ovare, cum ar fi chisturile sau afecțiunile precum endometrioza. Simptomele pot include dureri pelvine, sângerări anormale sau modificări ale ciclului menstrual. Tratamentul depinde de cauza specifică, putând implica administrarea de medicamente sau intervenții chirurgicale.

Probleme legate de spline – Splina, un organ situat în partea stângă superioară a abdomenului, poate fi asociată cu durere în cazul unor afecțiuni cum ar fi splenomegalia (mărirea splinei) sau ruperea splinei. Alte simptome pot include o senzație de plenitudine în partea stângă superioară a abdomenului, oboseală și paloare. Tratamentul depinde de cauza specifică și poate varia de la administrarea de medicamente la intervenții chirurgicale.

În concluzie, durerea în partea stângă a abdomenului poate indica o serie de afecțiuni, unele mai grave decât altele. Este esențial să consulți un medic pentru a primi un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat. Ignorarea simptomelor sau întârzierea în căutarea ajutorului medical pot duce la complicații serioase, așadar, este important să fii conștient de semnalele pe care corpul tău le transmite și să reacționezi prompt în cazul în care apar probleme.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
084

Comments are closed.