Quantcast
Ce se petrece in organismul nostru atunci cand tinem un catel de usturoi in gura, timp de 3 minute - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Ce se petrece in organismul nostru atunci cand tinem un catel de usturoi in gura, timp de 3 minute

Usturoiul este un ingredient cunoscut în întreaga lume, folosit într-o varietate de preparate culinare, dar și ca remediu natural datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. În timp ce mulți dintre noi cunosc beneficiile consumului de usturoi, mai puțini sunt familiarizați cu efectele care apar atunci când ținem un cățel de usturoi în gură pentru o scurtă perioadă de timp. Hai să descoperim ce se petrece în organismul nostru în acele 3 minute.

Absorbția substanțelor active: Membrana mucoasă a gurii este foarte vascularizată și permeabilă, permițând absorbția rapidă a substanțelor. Usturoiul conține o substanță numită alicină, care se eliberează atunci când usturoiul este zdrobit sau mestecat. Chiar dacă doar ții un cățel de usturoi în gură, este posibil ca o cantitate mică de alicină să fie eliberată și absorbită.

Acțiune antibacteriană și antivirală: Alicina are proprietăți antibacteriene și antivirale recunoscute. Astfel, atunci când ții un cățel de usturoi în gură, aceasta poate ajuta la neutralizarea bacteriilor și a virușilor prezenți.

Stimularea salivării: Prezența unui obiect străin în gură poate stimula producția de salivă. Saliva joacă un rol esențial în menținerea sănătății orale, ajutând la curățarea și lubrifierea cavității bucale și la neutralizarea acizilor.

Efecte pe termen scurt asupra respirației: Deși usturoiul este cunoscut pentru a provoca respirație urât mirositoare atunci când este consumat, ținerea unui cățel de usturoi în gură pentru o scurtă perioadă de timp poate avea un efect temporar de neutralizare a bacteriilor rele din cavitatea bucală, ameliorând respirația.

Senzoriale și psihologice: Multe persoane raportează o senzație de arsură sau furnicătură atunci când țin usturoi în gură. Acest lucru poate duce la o stimulare a circulației în zona gurii și poate avea un efect energizant pentru unii oameni.

Posibile efecte secundare: La unele persoane, expunerea directă la usturoi poate provoca iritații ale mucoasei gurii. Dacă observi o reacție adversă, este recomandat să încetezi experimentul și să consulți un medic.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
089

Comments are closed.