Quantcast
Care este temperatura corectă de spălare a rufelor albe și colorate - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Care este temperatura corectă de spălare a rufelor albe și colorate

murdărie. În general, alegerea temperaturii apei pentru spălare depinde de aceste considerente, dar iată câteva recomandări generale pentru spălarea rufelor albe și colorate:

Rufele albe:

Bumbac: Pentru lenjerii de pat, prosoape și alte rufe albe din bumbac care sunt foarte murdare, o temperatură de 60°C sau mai mare este adesea recomandată pentru a elimina petele și pentru a menține albul strălucitor. Cu toate acestea, pentru rufe ușor murdare sau pentru a economisi energie, 40°C este suficient.

Sintetice: Dacă rufele albe sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul, o temperatură mai scăzută, precum 40°C, este adesea adecvată.

Rufele colorate:

Bumbac: Pentru majoritatea rufelor colorate din bumbac, o temperatură de 40°C este ideală pentru a preveni decolorarea. Dacă rufele sunt ușor murdare sau dacă doriți să economisiți energie, puteți alege chiar și 30°C.
Sintetice sau delicate: Materialele sintetice, lâna și alte țesături delicate sunt, în general, mai bine spălate la 30°C pentru a preveni deteriorarea sau micșorarea.

Câteva sfaturi suplimentare:

Detergenți moderni: Mulți detergenți moderni sunt formulați să funcționeze eficient la temperaturi mai scăzute, ceea ce vă permite să spălați la 30°C sau 40°C fără a compromite eficiența de curățare.

Mediu: Spălarea la temperaturi mai scăzute este mai prietenoasă cu mediul, deoarece consumă mai puțină energie.
Citirea etichetelor: Este esențial să citiți întotdeauna etichetele hainelor înainte de spălare. Acestea vă vor oferi informații specifice despre temperaturile și metodele de spălare recomandate pentru fiecare articol în parte.

Rețineți că acestea sunt doar recomandări generale și pot exista excepții în funcție de tipul specific de material și de condiția rufelor.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
062

Comments are closed.