Quantcast
Cardiolog: Așa se măsoară corect tensiunea arterială și acestea sunt valorile optime - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Cardiolog: Așa se măsoară corect tensiunea arterială și acestea sunt valorile optime

Măsurarea tensiunii arteriale este un pas esențial în monitorizarea sănătății inimii și a sistemului circulator. Valorile tensiunii arteriale pot oferi indicii importante asupra riscului de boli cardiovasculare și pot ghida deciziile privind stilul de viață și tratamentul medical. În acest articol, un cardiolog oferă un ghid practic pentru măsurarea corectă a tensiunii arteriale și discută valorile optime pentru menținerea unei inimi sănătoase.

Aparatul de măsurat tensiunea arterială:
Utilizarea unui aparat de măsurat tensiunea arterială de înaltă calitate și certificat medical este crucială pentru obținerea unor rezultate precise. Aparatele automate de încheietură sau brâu sunt cele mai utilizate, dar pentru măsurători exacte, este indicată folosirea aparatelor cu manșetă pentru brat.

Pregătirea pentru măsurare:
Este important să te pregătești corespunzător pentru măsurarea tensiunii arteriale. Asigură-te că ai mâna sprijinită pe o suprafață plană, că ești relaxat și că nu ai consumat cofeină sau fumat cu cel puțin 30 de minute înainte.

Locul corect al manșetei:
Manșeta ar trebui să fie aplicată pe partea superioară a brațului, puțin deasupra cotului, cu tubul conectat orientat spre centrul brațului. Aceasta ar trebui să fie ajustată strâns, dar nu prea strâns.

Poziția corectă a corpului:
În timpul măsurării, asigură-te că stai într-o poziție relaxată și că nu îți încrucișezi picioarele. O poziție confortabilă și sprijinul pentru spate pot ajuta la obținerea unor rezultate exacte.

Repetarea măsurătorilor:
Realizează măsurătorile în aceleași condiții în fiecare zi, de preferat la aceeași oră. Efectuarea a cel puțin două măsurători cu un interval de câteva minute poate oferi o imagine mai precisă a tensiunii arteriale.

Valorile optime ale tensiunii arteriale:
Conform recomandărilor Asociației Americane a Inimii, valorile optime ale tensiunii arteriale sunt sub 120/80 mm Hg. Tensiunea arterială normală este în intervalul 120-129/80-84 mm Hg, iar tensiunea arterială ridicată este definită ca fiind 130/80 mm Hg sau mai mare.

Importanța monitorizării regulate:
Pentru persoanele cu hipertensiune arterială sau cu risc crescut de afecțiuni cardiovasculare, monitorizarea regulată a tensiunii arteriale sub îndrumarea unui profesionist medical este esențială pentru menținerea sănătății inimii.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
031

Comments are closed.