Quantcast
Baia ta va străluci – Acesta este cel mai eficient truc de curățare pentru gresie și faianță - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Baia ta va străluci – Acesta este cel mai eficient truc de curățare pentru gresie și faianță

Curățarea băii poate fi o sarcină descurajantă, în special când vine vorba de gresie și faianță. Aceste suprafețe tind să acumuleze murdărie și pete de apă, făcând curățarea lor o provocare. Cu toate acestea, există un truc simplu și eficient care va face ca baia ta să strălucească, fără a necesita produse de curățare costisitoare sau eforturi excesive.

Ingredientele necesare:

1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu
1/4 ceașcă de peroxid de hidrogen
1 linguriță de săpun lichid sau detergent de vase

Pașii de urmat:

Amestecați ingredientele: Într-un bol mic, combinați bicarbonatul de sodiu, peroxidul de hidrogen și săpunul lichid. Amestecați până obțineți o pastă omogenă.

Aplicați pasta pe gresie și faianță: Folosiți o perie sau un burete pentru a aplica pasta pe gresie și faianță, insistând pe zonele cu pete sau murdărie încăpățânată.

Lăsați să acționeze: Lăsați pasta să acționeze timp de 5-10 minute. Pentru petele mai dificile, puteți lăsa amestecul să acționeze până la 30 de minute.

Scrub și clătiți: După ce ați așteptat, folosiți o perie cu peri duri pentru a freca gresia și faianța. Aceasta va ajuta la îndepărtarea murdăriei și a petelor.

Clătiți cu apă curată: Folosiți apă curată pentru a clăti suprafețele curățate. Veți observa cum gresia și faianța încep să strălucească.

Uscarea: Folosiți un prosop curat sau o cârpă moale pentru a usca gresia și faianța. Acest lucru va preveni formarea de pete de apă și va adăuga un plus de strălucire.

Sfaturi suplimentare:

Testați întotdeauna amestecul pe o mică suprafață înainte de a-l aplica pe întreaga suprafață, pentru a evita decolorarea sau deteriorarea gresiei și faianței.
Pentru o curățare regulată, puteți folosi doar bicarbonat de sodiu și apă pentru a crea o pastă mai puțin abrazivă.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
058

Comments are closed.