Quantcast
Amorțeală și dureri la nivelul brațelor noaptea. Un medic spune cât de periculos este acest simptom neobișnuit - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Amorțeală și dureri la nivelul brațelor noaptea. Un medic spune cât de periculos este acest simptom neobișnuit

Infarctul miocardic, cunoscut și sub denumirea de atac de cord, este o afecțiune serioasă care poate avea consecințe grave asupra sănătății unei persoane. Cu toate acestea, ceea ce este puțin cunoscut este faptul că infarctul poate da semnale subtile cu mult înainte de a se manifesta în mod dramatic. De multe ori, aceste semne sunt trecute cu vederea sau interpretate greșit, iar pacienții nu le acordă atenția cuvenită. Este esențial să recunoaștem aceste avertismente timpurii pentru a preveni un atac de cord devastator.

1. Oboseala excesivă
Unul dintre primele semne ale unui infarct care pot apărea cu mult înainte de evenimentul în sine este oboseala nejustificată. Persoanele pot simți oboseală cronică chiar și după un somn corespunzător, iar acesta poate fi un semn al faptului că inima nu funcționează eficient.

2. Dispnee sau dificultăți în respirație
Dificultățile în respirație pot fi adesea trecute cu vederea sau atribuite altor cauze, cum ar fi condițiile respiratorii. Cu toate acestea, infarctul poate afecta capacitatea inimii de a pompa sângele și de a furniza oxigen adecvat corpului, ceea ce poate duce la senzații de sufocare sau dispnee.

3. Durere în piept sau disconfort
Durerea în piept este adesea asociată cu infarctul miocardic, însă aceasta nu apare întotdeauna într-un mod brusc și sever. Un disconfort ușor sau o durere difuză în piept pot apărea treptat și pot fi ignorate sau trecute cu vederea.

4. Tulburări de somn
Problemele de somn, cum ar fi insomniile sau trezirea frecventă pe timpul nopții, pot fi semne că ceva nu este în regulă cu inima. Cercetările sugerează că există o legătură strânsă între tulburările de somn și riscul crescut de boli cardiovasculare, inclusiv infarctul.

5. Indigestie sau senzație de plenitudine
Simptomele digestive, cum ar fi indigestia sau senzația de plenitudine excesivă, pot fi confundate cu probleme gastrointestinale. Cu toate acestea, acestea pot fi, uneori, semnale ale unor probleme cardiace iminente.

6. Transpirații reci sau amețeli
Episoadele de transpirații reci sau amețeli pot indica o circulație sanguină deficitară și pot fi semne precursoare ale unui infarct. Ignorarea acestor semne poate avea consecințe grave pentru sănătatea cardiovasculară.

Este important să subliniem că aceste semne pot varia de la o persoană la alta, iar prezența unuia sau mai multor simptome nu înseamnă neapărat că un infarct va avea loc. Cu toate acestea, atunci când aceste semne persistă sau devin mai intense, este crucial să căutați asistență medicală imediată.

Recunoașterea precoce a semnelor precursoare ale unui infarct miocardic poate salva vieți și poate contribui la prevenirea unor complicații grave. Educația și conștientizarea asupra acestor simptome sunt esențiale pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea unor evenimente cardiovasculare devastatoare.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
0102

Comments are closed.