Quantcast
Alimentul care este cel mai mare duşman al creierului. Semnal tras de prof. dr. Vlad Ciurea - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Alimentul care este cel mai mare duşman al creierului. Semnal tras de prof. dr. Vlad Ciurea

Există un ingredient ascuns în multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic, și anume zahărul. Acesta poate fi găsit în diverse produse, precum pâinea, unele iaurturi, fast-food, muștar, sosuri, cereale și conserve.

Cu toate acestea, există și alimente care ne pot aduce beneficii creierului și care ar trebui incluse în dieta noastră. Printre acestea se numără nucile și semințele, care conțin grăsimi sănătoase, precum și fructele și legumele proaspete.

Potrivit profesorului doctor Vlad Ciurea, aceste alimente au o compoziție nutritivă benefică pentru creier. „Nucile, semințele de dovleac, toate legumele și fructele, cum ar fi afinele și murele, contribuie direct la buna funcționare a creierului”, afirmă el.

În ceea ce privește consumul de zahăr, este recomandat să încercăm să-l evităm, în special zahărul rafinat. Este important să încercăm să obținem zahărul din surse mai sănătoase, precum amidonul, pâinea, fructele și mierea. Totuși, zahărul rafinat este considerat un dușman al creierului și ar trebui să îl consumăm cu prudență sau să îl evităm pe cât posibil.

Profesorul Vlad Ciurea menționează că mierea poate fi consumată ocazional, dar este important să nu exagerăm nici în acest caz.

În concluzie, alegerea alimentelor potrivite poate avea un impact semnificativ asupra sănătății creierului nostru. Optarea pentru alimente sănătoase, cum ar fi nucile, semințele, fructele și legumele proaspete, în detrimentul zahărului rafinat, poate ajuta la menținerea unei funcții cognitive și a unui creier sănătos.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
099

Comments are closed.