Quantcast
Adevarul uluitor: Ce se intampla in organismul tau cand bei un pahar de apa cu Bicarbonat - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Adevarul uluitor: Ce se intampla in organismul tau cand bei un pahar de apa cu Bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu, o substanță pe care mulți dintre noi o avem în bucătăriile noastre, este adesea promovat ca un remediu casnic pentru o serie de afecțiuni și probleme de sănătate. Dar ce se întâmplă de fapt în organismul tău atunci când bei un pahar de apă în care ai adăugat bicarbonat? Hai să descoperim împreună!

1. Neutralizează Aciditatea Stomacală

Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale bicarbonatului de sodiu este aceea de a alina arsurile la stomac. Bicarbonatul de sodiu este un bază alcalină, ceea ce înseamnă că poate neutraliza acidul stomacal. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea temporară a simptomelor de arsură la stomac sau indigestie acidă.

2. Modifică PH-ul Urinar

În medicină, bicarbonatul de sodiu este uneori utilizat pentru a trata anumite afecțiuni care duc la un pH urinar foarte acid. Consumul de bicarbonat de sodiu poate ajuta la alcalinizarea urinei, ceea ce poate fi benefic în cazuri precum formarea de pietre la rinichi sau infecții urinare.

3. Poate Afecta Potasiul Din Sânge

Un consum excesiv și constant de bicarbonat de sodiu poate duce la scăderea nivelului de potasiu în sânge, o afecțiune cunoscută sub numele de hipokaliemie. Aceasta poate provoca simptome precum slăbiciune musculară, bătăi neregulate ale inimii și constipație.

4. Poate Crește Tensiunea Arterială

Bicarbonatul de sodiu, așa cum sugerează și numele, conține sodiu. Consumul excesiv poate contribui la retenția de apă și la creșterea tensiunii arteriale, mai ales la persoanele sensibile la sodiu sau la cele cu afecțiuni precum hipertensiunea.

5. Acționează ca un Pufant Natural

Datorită naturii sale alcaline, bicarbonatul poate ajuta la neutralizarea acidului lactic produs în mușchi după un efort fizic intens. Acest lucru poate diminua durerea musculară și poate spori recuperarea după exerciții fizice.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
047

Comments are closed.