Quantcast
Accident vascular cerebral: 10 simptome timpurii care te pot lovi în tăcere - Ai Sănătate
Sănătatea mea

Accident vascular cerebral: 10 simptome timpurii care te pot lovi în tăcere

Accident vascular cerebral: 10 simptome timpurii care te pot lovi în tăcere. Ignorarea lor este fatală

Un accident vascular cerebral este o boală medicală potențial fatală, care apare din întreruperea alimentării cu sânge a creierului. Acest lucru poate apărea atunci când un vas de sânge sparge și sângerează în țesutul creierului sau când un vas de sânge se înfundă în creier.

Celulele creierului încep să moară atunci când fluxul sanguin este întrerupt, deoarece nu primesc suficient oxigen și nutrienți. Există în principal două tipuri de AVC

AVC ischemic
AVC hemoragic.

Afecțiunea poate deveni în tăcere o experiență care pune viața în pericol pentru tine, dacă nu ești conștient de semnele și simptomele. Milioane de neuroni mor în fiecare minut înainte ca alimentarea cu sânge să fie restabilită.

Accident vascular cerebral: 10 simptome timpurii care te pot lovi în tăcere

Există multe semne care anunță accidentul vascular cerebral:

Slăbiciune sau amorțeală bruscă la nivelul feței, brațului sau piciorului, în special pe o parte a corpului
Confuzie bruscă
Probleme de vorbire sau de înțelegere a vorbirii
Dificultate bruscă de a vedea în unul sau ambii ochi
Probleme bruște la mers, la menținerea echilibrului sau la coordonare
Cefalee severă bruscă, fără cauză cunoscută
Amețeală bruscă
Pierderea echilibrului sau a coordonării
Durere bruscă în piept, durere în partea superioară a corpului
Cefalee cronică

Este important de reținut că odată ce țesutul cerebral este pierdut, acesta se pierde pentru totdeauna în accident vascular cerebral. Recunoașterea precoce a accidentului vascular cerebral este esențială, astfel încât să poată fi luate toate măsurile pentru a restabili rapid fluxul sanguin la creier și a limita amploarea leziunilor cerebrale.

Cum să previi un accident vascular cerebral

Există multe progrese în managementul AVC. Cu toate acestea, cel mai important dintre toate acestea este recunoașterea simptomelor unui individ de către membrii familiei că este vorba despre un accident vascular cerebral.

De cele mai multe ori, întârzierea în a realiza că persoana respectivă a avut un accident vascular cerebral este un obstacol major în salvarea extinderii leziunilor cerebrale. Pentru aceasta, este pertinent să cunoaștem simptomele accidentului vascular cerebral.

După cum știm că diferite zone ale creierului îndeplinesc diferite funcții în corpul nostru, există o zonă pentru a controla mișcarea mâinii și a piciorului o altă zonă pentru a ne face să percepem senzația de pe o parte a corpului și o zonă diferită în ceea ce privește capacitatea de vorbire, simptomele accidentului vascular cerebral depind de ce parte a creierului este afectată.

BEFAST este un acronim pentru a aminti simptomele comune:

(B) Perturbarea echilibrului
(E) Mișcarea ochilor (și anormalitatea vederii)
(F) Deviația facială
(A) Slăbiciunea brațului
(S) Tulburări de vorbire
(T) Este timpul să transportați persoana imediat la spital

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
076

Comments are closed.