Quantcast
7 semne ale cancerului uterin pe care femeile nu ar trebui sa le ignore - Ai Sănătate
Sănătatea mea

7 semne ale cancerului uterin pe care femeile nu ar trebui sa le ignore

Cancerul uterin, cunoscut și sub numele de cancer de endometru, este una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei.

Este important să fie conștiente de semnele și simptomele acestei afecțiuni pentru a putea detecta boala în stadiile incipiente, când tratamentul are cele mai mari șanse de succes. Iată 7 semne ale cancerului uterin pe care femeile nu ar trebui să le ignore:

Sângerări anormale:

Unul dintre cele mai evidente semne ale cancerului uterin este sângerarea vaginală anormală. Aceasta poate include menstruații abundente, sângerări între cicluri menstruale sau sângerări după menopauză. Orice tip de sângerare vaginală neobișnuită ar trebui evaluat de către un medic.

Dureri pelvine:

Durerile pelvine sau durerile în zona pelvisului inferior pot fi un semn al cancerului uterin, mai ales în stadiile avansate ale bolii. Aceste dureri pot fi constante sau pot apărea periodic și pot fi însoțite de senzații de presiune sau disconfort.

Modificări ale ciclului menstrual:

Schimbări ale ciclului menstrual, cum ar fi perioadele neregulate sau absente, pot indica o problemă cu uterul, inclusiv cancerul uterin. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați astfel de modificări.

Scurgeri vaginale neobișnuite:

Scurgerile vaginale care sunt diferite de cele obișnuite, cum ar fi sângele sau secrețiile apoase, pot fi semne ale cancerului de endometru. Este important să acordați atenție oricăror modificări ale secrețiilor vaginale.

Durere în timpul actului sexual:

Durerea sau disconfortul în timpul actului sexual poate fi un semn al cancerului uterin, mai ales dacă este însoțit de alte simptome, cum ar fi sângerare sau dureri pelvine.

Pierdere în greutate neintenționată:

Pierderea în greutate inexplicabilă poate fi un semn al cancerului în general, inclusiv al cancerului uterin. Dacă pierdeți în mod inexplicabil mai mult de 5% din greutatea corporală într-un interval scurt de timp, consultați un medic.

Balonare sau senzație de plenitudine abdominală:

Unele femei cu cancer uterin pot prezenta simptome digestive, cum ar fi balonarea sau senzația de plenitudine abdominală. Aceste simptome pot fi confundate cu probleme digestive, dar este important să fie evaluate de un medic pentru a exclude posibilitatea unui cancer uterin.

Este esențial să rețineți că aceste semne și simptome pot fi cauzate și de alte afecțiuni, nu doar de cancerul uterin. Cu toate acestea, dacă experimentați una sau mai multe dintre aceste semne, este crucial să vă adresați unui medic pentru o evaluare adecvată. Depistarea cancerului uterin în stadiile incipiente crește șansele de tratament eficace și recuperare completă. În plus, femeile ar trebui să efectueze examene regulate de rutină și să discute cu medicul lor despre istoricul familial de cancer uterin sau alte afecțiuni care pot crește riscul. Prevenția și diagnosticul timpuriu joacă un rol crucial în lupta împotriva cancerului uterin.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
0120

Comments are closed.