Quantcast
7 alimente periculoase pe care trebuie să le elimini din alimentație – Sunt responsabile de hrănirea cancerului - Ai Sănătate
Sănătatea mea

7 alimente periculoase pe care trebuie să le elimini din alimentație – Sunt responsabile de hrănirea cancerului

Există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea noastră. Studiile au arătat că anumite alimente pot crește riscul de a dezvolta boli precum cancerul. Deși nu putem elimina complet riscul, avem control asupra ceea ce alegem să consumăm. Iată șapte alimente care pot fi periculoase pentru sănătate și pe care ar trebui să le reconsideri în dieta ta:

Alimente Procesate cu Nitrați și Nitriți: Acești conservanți sunt adesea folosiți pentru a menține carnea procesată proaspătă și colorată. Exemple includ cârnați, salam și bacon. Acești compuși se pot transforma în nitrozamine în organism, care au fost legate de cancerul de stomac și de colon.

Băuturi Carbogazoase și Alimente cu Mult Zahăr: Zăharul adăugat, în special fructoza, poate conduce la creșterea în greutate, care este un factor de risc pentru mai multe tipuri de cancer. Consumul excesiv de zahăr poate, de asemenea, duce la inflamație și rezistență la insulină.

Alimente Afumate și Carnea Prăjită la Temperaturi Înalte: Când carnea este prăjită la temperaturi ridicate sau afumată, se pot forma substanțe chimice periculoase, precum hidrocarburi aromatice policiclice (HAP) și amină heterociclică (AHA), care pot crește riscul de cancer.

Alcool: Deși un pahar ocazional poate fi în regulă, consumul excesiv de alcool a fost legat de diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la sân, ficat, gură și esofag.

Alimente Grase Trans: Aceste grăsimi artificiale, adesea găsite în produse de patiserie și alimente prăjite, pot crește inflamația în organism și au fost asociate cu un risc crescut de cancer de colon și de sân.

Alimente cu Acrylamide: Această substanță chimică se poate forma în alimentele prăjite sau coapte la temperaturi înalte, cum ar fi cartofii prăjiți sau chipsurile. Studiile au legat acrylamida de un risc crescut de cancer.

Pestele Cu Niveluri Înalte de Mercur: Unele tipuri de pește, cum ar fi rechinul, macroul rege sau peștele spadă, pot conține niveluri ridicate de mercur, care poate fi toxic pentru oamenii în cantități mari.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
089

Comments are closed.