Quantcast
5 semne că rinichii tăi funcționează foarte rău - Ai Sănătate
Sănătatea mea

5 semne că rinichii tăi funcționează foarte rău

Rinichii joacă un rol vital în funcționarea corectă a corpului uman, filtrând sângele, eliminând deșeurile și excesul de lichide și menținând echilibrul chimic al organismului. Atunci când rinichii încep să funcționeze necorespunzător, aceasta poate avea efecte semnificative asupra sănătății generale. Identificarea semnelor timpurii ale unei disfuncții renale este crucială pentru a preveni complicații grave. Iată cinci semne alarmante care ar putea indica o funcționare deficitară a rinichilor:

Modificări ale urinării: Unul dintre primele semne ale unei disfuncții renale este o modificare în modelul urinării. Aceste modificări pot include urinare frecventă, urgență crescută de a urina, dificultăți la urinare sau prezența sângelui în urină. De asemenea, schimbări în volumul urinar, cum ar fi urinare abundentă sau insuficientă, ar trebui luate în considerare cu seriozitate, deoarece pot indica o afecțiune renală.

Retenție de lichide: O altă problemă comună asociată cu disfuncțiile renale este retenția excesivă de lichide în corp, cunoscută și sub numele de edem. Aceasta poate provoca umflături vizibile în jurul ochilor, în membrele inferioare sau în alte părți ale corpului. Persoanele cu probleme renale pot observa că bijuteriile nu le mai vin sau că hainele devin mai strâmte din cauza retenției de lichide.

Oboseală și slăbiciune: Rinichii afectați nu reușesc să producă suficiente eritropoietină, o proteină care ajută la producerea de celule roșii din sânge. Acest lucru poate duce la anemie, ceea ce se traduce prin oboseală persistentă, slăbiciune și scăderea nivelului de energie. Persoanele cu disfuncții renale pot observa că se simt epuizate chiar și după odihnă adecvată.

Dureri lombare persistente: Durerea lombară persistentă, mai ales în zona de jos a spatelui, poate fi un semn de alarmă pentru probleme renale. Această durere poate fi constantă sau intermitentă și poate fi însoțită de alte simptome, cum ar fi febră, frisoane sau senzații de arsură la urinare.

Niveluri crescute de toxine în sânge: Atunci când rinichii nu funcționează corect, aceștia nu pot elimina eficient deșeurile și toxinele din sânge. Acest lucru poate duce la acumularea excesivă de toxine în organism, ceea ce poate provoca o varietate de simptome, cum ar fi greață, scăderea poftei de mâncare, respirație urât mirositoare și gust metalic în gură.

În cazul în care observați una sau mai multe dintre aceste simptome, este esențial să căutați imediat consult medical pentru a diagnostica și trata potențialele probleme renale. Este important să rețineți că tratamentul timpuriu poate îmbunătăți semnificativ șansele de recuperare și poate preveni complicații grave asociate cu disfuncțiile renale netratate.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.
057

Comments are closed.